SEO tekstschrijver bestaat niet

Volgens Van Dale

Dus u zoekt een seo tekstschrijver? Dan heb ik slecht nieuws voor u: SEO tekstschrijver bestaat niet.
Met alle respect voor collega’s die zich graag onderscheiden. Ik heb echt goed gezocht. In de Van Dale. Online natuurlijk. SEO draait toch om vindbaarheid? Wat vind ik dan?

 

Dat seo (of SEO) in het Nederlands staat voor: ‘structureel echoscopisch onderzoek’. Dat tekstschrijver staat voor: ‘iemand die beroepsmatig het tekstschrijven beoefent’. Dat seo tektschrijver ‘geen resultaten’ oplevert.
Wat krijgen we nou? Niet vindbaar in de Van Dale? De online Van Dale nog wel! Jasses! En nu?

 

Er zullen altijd collega’s zijn die vinden dat hun vermogen om webteksten vindbaar te maken, extra aandacht verdient. Daarom stel ik voor dat zij de niet bestaande term vervangen door: tekstschrijver-met-verstand-van-vindbaarheid-op-internet. De schrijfwijze met tussenstreepjes maakt het toevoegen van ‘seo waarde’ (bestaat ook niet) een fluitje van een cent.
Alle anderen gebruiken de term: tekstschrijver. Zonder toevoegingen. Zij snappen dat iedere toevoeging overbodig is. Dat een tekstschrijver-zonder-verstand-van-vindbaarheid-op-internet gedoemd is bijsluiters te herschrijven.

 

En voor u op zoek naar een seo tekstschrijver een welgemeend advies: Kappen daarmee.
Zoek een inbound marketeer en een tekstschrijver. Dat kunnen twee personen zijn of het is er één. In mijn geval is het er één. Ik verbeter de vindbaarheid van uw site of shop graag met verhaallijnen (tekst en beeld) die klanten vinden en binden.

Share This